Beurs25 mrt '14 18:30

Wall Street toont herstel

Auteur: BNR Webredactie

De beursgraadmeters in New York toonden dinsdag na 2 dagen met verliezen weer een positief beeld. De handel werd onder meer gesteund door een onverwacht sterke stijging van het consumentenvertrouwen in de VS.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,7 procent hoger op 16.388 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 1866 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,3 procent tot 4238 punten.

Onderzoeksbureau Conference Board meldde vlak na opening van de handel dat het consumentenvertrouwen in de VS deze maand is gestegen tot het hoogste niveau sinds begin 2008. Dit toegenomen optimisme woog zwaarder dan de afzwakkende groei van de Amerikaanse huizenmarkt, die voorbeurs uit nieuwe cijfers naar voren kwam. De huizenprijzen in grote Amerikaanse steden stegen in januari minder sterk dan voorheen, terwijl de verkoop van nieuwe huizen vorige maand minder sterk groeide dan in de laatste maanden van vorig jaar.

Nike onderaan
De Dow Jones werd aangevoerd door computerbedrijven Cisco Systems en IBM, die 2,5 tot 3,3 procent meer waard werden. Sportartikelenfabrikant Nike stond met een min van 1,3 procent onderaan de lijst met 30 hoofdfondsen.

Onder de kleinere bedrijven leverde cruisemaatschappij Carnival ruim 5 procent in. 's Werelds grootste uitbater van cruiseschepen presenteerde dinsdag een tegenvallende winstprognose voor dit jaar. Het bedrijf kampt met hoge kosten, terwijl het zijn reizen goedkoper wil maken in een poging meer klanten te lokken. Carnival heeft nog altijd last van de ramp met zijn Costa Concordia, die ruim 2 jaar geleden voor de Italiaanse kust verging.

Olieprijs zakt
De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte met 0,1 procent tot 99,50 dollar. De euro werd voor 1,3830 dollar verhandeld, tegen 1,3805 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen