Beurs25 mrt '14 11:50

Herstel op Europese beurzen

Auteur: BNR Webredactie

De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag weer herstel zien na de verliesbeurt van een dag eerder. Beleggers hielden hun blik gericht op de Verenigde Staten, waar later op de dag cijfers over het consumentenvertrouwen en de huizenmarkt naar buiten komen.

Image

"De min van gisteren wordt weer weggepoetst. Het lijkt wat rustiger te zijn geworden op de beurzen. De ondertoon blijft positief aangezien er nog altijd geen alternatief is voor aandelen. Ook geeft men overal een positieve draai aan. Zo voeden tegenvallende Chinese economische cijfers de hoop op steunmaatregelen en krijgt het winterse weer de schuld van teleurstellende cijfers uit de VS“, aldus Erik Nugteren, partner bij Ambassador Investments.

AEX 0,9 procent hoger
De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 0,9 procent hoger op 391,87 punten. De MidKap klom 1,2 procent tot 655,99 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,1 procent.

Een lichte afname van het Duitse ondernemersvertrouwen had geen impact op de handel. Volgens onderzoeksinstituut Ifo werd de daling veroorzaakt door het conflict tussen Rusland en Oekraïne.

AkzoNobel
Grootste stijger in de AEX was verffabrikant AkzoNobel met een winst van 2,5 procent. ING won ruim 1 procent. De bank en verzekeraar betaalt eind deze maand ruim 1,2 miljard euro terug aan de Nederlandse staat. Volgend jaar verwacht het financiële concern de volledige staatssteun te hebben terugbetaald.

Op de lokale markt steeg Altice 3 procent. Het Franse mediaconcern Vivendi wil dat het in Amsterdam genoteerde kabelbedrijf zijn overnamebod op telecomdochter SFR opschroeft richting het onlangs verhoogde bod van het Franse conglomeraat Bouygues.

Google Glass
In Milaan steeg Luxottica 3,6 procent. De Italiaanse eigenaar van populaire brillenmerken als Ray-Ban en Armani gaat de toekomstige versies van de internetbril Google Glass ontwerpen.

In Londen won easyJet ruim 5 procent. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat het verlies over de eerste helft van zijn boekjaar lager uitvalt dan eerder werd aangenomen. Royal Mail zakte meer dan 1 procent. Het Britse postbedrijf schrapt per saldo 1300 arbeidsplaatsen als onderdeel van een kostenbesparingsprogramma.

Euro noteerde 1,3812 dollar
De euro was 1,3812 dollar waard, tegen 1,3788 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 99,89 dollar per vat. Voor een vat Brentolie werd ook 0,3 procent meer betaald op 107,10 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen