Beurs18 dec '12 10:00Aangepast op 19 dec '12 13:15

Kerstman niet onder de indruk van de crisis

Auteur: Pieter van den Akker

De kerstman trekt zich weinig, beter gezegd, niks aan van de crisis. Dit jaar wordt in ons land een recordbedrag uitgegeven aan cadeaus en kerstdiners.

De winkels verwachten een extra omzet van 790 miljoen euro. Dat is 10 miljoen euro meer dan vorig jaar, zo verwacht Detailhandel Nederland dinsdag.

Kleding, espressomachines
Normaal zet de detailhandel 1,5 miljard euro om in een week. Vooral aankomend weekend wordt er in de winkels topdrukte verwacht. Kleding, espressomachines, bordspellen en tablets zijn favoriete cadeau's, evenals dure sieraden.

Topdrukte
Kerst valt dit jaar op een dinsdag en woensdag. "Detailhandel Nederland verwacht het weekend en de maandag voorafgaand aan kerst grote drukte in de winkelstraten'', aldus de winkeliersvereniging.

Ook de supermarkten gaan een paar goede weken tegemoet, voorspelde het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel eerder deze week. De laatste 2 weken van het jaar leveren de supermarkten naar verwachting 1,46 miljard euro aan omzet op, 4,6 procent meer dan vorig jaar. Toen kwamen de verkopen uit op 1,396 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen