Beurs10 feb '14 07:15

Nikkei boekt opnieuw winst

Auteur: ANP Nieuws

De aandelenbeurs in Tokio is maandag opnieuw hoger gesloten.

EPA
EPA

Beleggers lieten zich niet van de wijs brengen door de teleurstellende Amerikaanse banengroei van afgelopen vrijdag, die door veel economen wordt toegeschreven aan het slechte winterweer in de VS. Een daling van de Japanse yen en een positieve stemming op Wall Street hielpen de Japanse beurs vooruit. De Nikkei eindigde 1,8 procent hoger op 14.718,34 punten.

Bij de bedrijven stond Olympus in de belangstelling. De Japanse camerafabrikant wist de winst in de afgelopen verslagperiode ruimschoots te verdubbelen. Beleggers waren tevreden over de resultaten en beloonden het aandeel met een koerswinst van ruim 7 procent. Olympus bereikte daarmee het hoogste niveau in 1 maand tijd. Toyota en Nissan, die relatief veel auto’s verkopen in het buitenland, profiteerden van de goedkopere Japanse munt en stegen 1,6 en 0,1 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen ook overwegend winsten zien. De blik van de markt bleef gericht op de Verenigde Staten, waar de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve, Janet Yellen, op dinsdag en donderdag een verklaring zal afleggen in het Amerikaanse Congres. De All Ordinaries in Sydney sloot met een plus van 1,1 procent. In Hongkong steeg de Hang Seng-index 0,1 procent en de Kospi in Seoul bleef vrijwel vlak.

Gerelateerde artikelen