Beurs19 aug '14 08:26

Nikkei volgt Wall Street omhoog

Auteur: ANP Nieuws

De effectenbeurs in Tokio is dinsdag met winst gesloten in navolging van de positieve stemming op Wall Street.

EPA
EPA

De afnemende geopolitieke spanningen rond Oekraïne zorgden voor een verzwakking van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt beschouwd. Vooral de Japanse exportbedrijven profiteerden van de goedkopere munt. De Nikkei ging 0,8 procent omhoog en eindigde op 15.449,79 punten.

Bij de bedrijven maakte luchtvaartmaatschappij Skymark een forse koerssprong. De Maleisische luchtvaartmaatschappij AirAsia overweegt volgens zakenkrant Nikkei een bod uit te brengen op haar Japanse branchegenoot. Skymark ontkende te zijn benaderd door AirAsia. De bestuursvoorzitter van AirAsia noemde het bericht ,,onzin”. Het aandeel van de op twee na grootste luchtvaartmaatschappij van Japan steeg desondanks bijna 28 procent.

Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste beurzen ook overwegend vooruit. De All Ordinaries in Sydney klom 0,7 procent. BHP Billiton noteerde 1,3 procent hoger voorafgaand aan de resultaten van het mijnbouwconcern. De Kospi in Seoul won 0,9 procent, maar de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,1 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen