Beurs27 jan '14 16:09Aangepast op 27 jan '14 17:35

Polare sluit tijdelijk Nederlandse winkels

Auteur: BNR Webredactie

Boekwinkelketen Polare zal vanaf morgen zijn winkels tijdelijk sluiten. Die maatregel is noodzakelijk voor het voortbestaan van de winkel, meldt de organisatie.

De tijdelijke sluiting is alleen van toepassing op de twintig Nederlandse vestigingen en de Polare-webshop. De Nederlandse outlet stores en de acht Belgische vestigingen van Polare blijven wel geopend.

Een hernieuwde overeenkomst biedt geen structurele oplossing, ondanks het feit dat leverancier CB - het voormalige Centraal Boekhuis - , onlangs de levering hervatte. Volgens Marc van Zanten, curator bij CMS Derks Star Busman, zijn daar maar twee mogelijke oorzaken voor te benoemen.

"Of financiers hebben de stekker eruit getrokken en gezegd 'er mag geen boek de deur meer uit'. Of het CB heeft de problemen waarmee het kampte nog niet structureel opgelost." Als dat het geval is, zal Polare de komende dagen moeten werken aan een doorstartscenario met een nieuwe financierder, verwacht Van Zanten.

Sinds Selexyz en De Slegte werden samengevoegd tot Polare werden verschillende filialen samengevoegd en werd een app gelanceerd. Het personeel krijgt binnen enkele weken meer duidelijkheid over de toekomst van de boekwinkelketen. Hun loon over de maand januari krijgen zij wel uitbetaald.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen