Beurs14 feb '14 10:20

Forse omzetgroei Zalando

Auteur: BNR Webredactie

Zalando heeft vorig jaar een recordomzet in de boeken gezet. Dat maakte de Duitse webwinkel vrijdag bekend. De opbrengsten dikten met 600 miljoen euro aan ten opzichte van 2012 en kwamen uit op zo'n 1,8 miljard euro.

Het bedrijf wist marktaandeel te winnen in al zijn belangrijke markten. In de kernmarkten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kwam de totaalomzet voor het eerst boven de miljard euro uit en werd een break-even bedrijfsresultaat behaald.

Op kwartaalbasis vlakte de omzetgroei overigens af. Zalando behaalde in het vierde kwartaal een omzet van 550 miljoen euro, 36 procent meer dan een jaar eerder. In de eerste drie kwartalen was er sprake van een omzetgroei van respectievelijk 74, 70 en 42 procent ten opzichte van de vergelijkbare perioden in het voorgaande jaar.

Wat er onder de streep overbleef, meldde de onderneming niet. Wel gaf het bedrijf, naar eigen zeggen de best bezochte modewebsite van Europa, aan dat de helft van alle bestelde producten weer wordt teruggebracht.

Zalando ging, bij monde van medetopman Rubin Ritter, ook in op mediaberichten dat de onderneming aan het einde van het tweede kwartaal naar de beurs gaat. "Speculatie, er is nog geen beslissing genomen'', aldus Ritter, die wel aangaf dat een beursnotering "een optie'' is voor Zalando.

Gerelateerde artikelen