Beurs12 dec '14 09:49

KLM zet mes in management

Auteur: BNR Webredactie

De KLM pakt het management aan. De directie gaat snijden in het aantal managementlagen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Dat zegt president-directeur Pieter Elbers tegen het Financieele Dagblad. Bij sommige afdelingen van KLM  zijn er maar liefst negen managementlagen. Volgens Elbers kan het ook met twee minder.

Dit is één van de maatregelen die hij neemt om in totaal 700 miljoen euro te bezuinigen. Verder wil hij geld besparen door meer efficiency te behalen en de inkoop gezamenlijk met Air France te organiseren.

Ook denkt hij aan een ‘productieverbetering’. FD-journalist Yteke de Jong: “De huidige werknemers zullen harder en langer moeten werken voor hetzelfde geld.”

Vakbonden
Volgende week gaan de cao-onderhandelingen van start. De toon is al gezet. Vakbonden raakten de afgelopen weken geïrriteerd over het feit dat Elbers tijdens bijeenkomsten plannen aan het personeel voorlegde waarover hij de bonden niet vooraf had geïnformeerd, bijvoorbeeld over een vacaturestop.

Ook wil hij de regeling voor vliegen in vrije tijd voor KLM-personeel versoberen. De Jong: “Al met al: de stemming zit er onder het personeel zelf al goed in, maar bij de vakbonden iets minder.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen