Beurs4 apr '14 07:57

Massa-ontslag bij sigarettenfabrikant Philip Morris

Auteur: Pieter van den Akker

De Brabantse sigarettenfabrikant Philip Morris kondigt later deze ochtend een massa-ontslag aan. Van het bedrijf met ruim 1400 werknemers blijft vrijwel niets over. Dat meldt het Financieele Dagblad, op basis van bronnen rond het concern.

"Tot gisteravond heeft de directie van Philip Morris de kaken op elkaar gehouden", vertelt FNV-bestuurder Jet Grimbergen op BNR. "Maar het Financieele Dagblad heeft vaak goede bronnen, dus we houden er wel rekening mee."

Grimbergen krijgt later op de ochtend meer informatie van het bedrijf.  "'Dan horen we wat er precies gaat gebeuren en wat de achtergrond is. Daarna worden de menen geïnformeerd. We hebben de mensen al uitgenodigd om direct daarna in een ledenbijeenkomst te kijken wat we kunnen gaan doen."

Enige fabriek in Nederland
Het gaat hier om de enige sigarettenfabriek in Nederland. Dat maakt dat de werknemers van de fabriek in Bergen op Zoom niet zo makkelijk ergens anders aan de bak kunnen, beaamt Grimbergen.

Als de in het FD uitgesproken verwachting uitkomt, komt het nieuws als een heel zware klap. "Natuurlijk denk ik dan: hoe moet het in hemelsnaam verder? We hebben dit in deze vorm niet eerder meegemaakt. Maar we gaan knokken voor de werkgelegenheid. Als dit massa-ontslag er op zo'n korte termijn komt, is dat echt asociaal. Dat kunnen we niet accepteren. Wat mij betreft wordt het dan echt een politieke kwestie."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen