Beurs18 mei '11 15:38

Kans op hiv voor Strauss-Kahn

Auteur: Pieter van den Akker

Een celstraf van 74 jaar is niet het enige wat IMF-topman Dominique Strauss-Kahn boven het hoofd hangt. Een tweede zwaard van Damocles is een mogelijke hiv-besmetting. Het kamermeisje Ophelia Famotidin (39), met wie Strauss-Kahn seks zou hebben gehad, woont namelijk in een appartementencomplex in de Bronx waar alleen volwassenen met hiv of aids wonen. Dat meldt The New York Post.

De immigrante uit het West-Afrikaanse land Guinee woont sinds januari in het bewuste complex. Minstens één volwassen persoon in het huishouden moet hiv-positief zijn of aids hebben om in aanmerking voor de woning te komen. Aangezien ze daar alleen met haar dochter (15) woont, is de kans groot dat Ophelia Famotidin met hiv is besmet of aids heeft.
Orale seks
Ze beschuldigt Strauss-Kahn ervan haar tweemaal te hebben gedwongen orale seks met hem te hebben. Ook, zegt Famotidin, heeft hij geprobeerd haar te verkrachten in zijn exclusieve suite in het Sofitel-hotel op Times Square in New York. Ze voegt hieraan toe dat ze na de orale seks zijn sperma heeft uitgespuugd. Volgens experts is het hiv-virus ook overdraagbaar via orale seks. De kans daarop is wel bijzonder klein.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen