Beurs11 mrt '14 08:00

Werkgevers zien toekomst weer positief tegemoet

Auteur: BNR Webredactie

Werkgevers denken voor het eerst in twee jaar weer wat positiever over de werkgelegenheid. In bijna alle sectoren wordt groei verwacht, blijkt uit de arbeidsmarktbarometer van uitzendbureau Manpower.

"De 750 geïnterviewde bedrijven zijn positiever", zegt Jilko Andringa, directeur van Manpower Nederland, op BNR. "Die geven aan dat ze in het komende kwartaal meer banen gaan creëren dan dat er banen worden afgestoten. Dat is een positief signaal. Dat voelen we ook als we in de markt rondlopen."

Voorzichtig herstel
Het is nog wel een voorzichtig herstel, vervolgt Andringa. "Het is één procentje beter. Als je het internationaal bekijkt, hangen we nog wel een beetje onderaan."

Het positieve sentiment is bepaald niet alleen aan Nederland te danken, zegt directeur Andringa van Manpower. "In het onderzoek in 42 landen onder 65 duizend bedrijven zien we dat Nederland in een heel lage positie staat. Er is maar een klein aantal landen dat onder ons bungelt. De landen om ons heen? Een zeer positief sentiment. Duitsland: 7 procent positief. Engeland, België: een positief sentiment."

Werkgevers geprikkeld
Omdat Nederland een exportland is, is dat ook voor ons land een goede ontwikkeling. "Daarmee denk ik ook dat onze werkgevers geprikkeld zijn en met een mooi positief beeld naar buiten komen.

De trend heeft zowel op uitzendbanen als op vaste banen betrekking, zegt Andringa.  "We zijn positief over de ontwikkeling naar de toekomst toe. Ja, er zijn groepen waar het nog moeilijk is en we hebben een hoge werkloosheid onder jongeren. Maar door alles heen zijn we het meest positief van de afgelopen kwartalen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen