Beurs12 mrt '14 07:37

Nikkei eindigt flink lager

Auteur: BNR Webredactie

De aandelenbeurs in Tokio is woensdag flink lager geëindigd. Beleggers bleven bezorgd over een vertraging van de economische groei in China. Ook drukte een duurdere Japanse yen op de aandelenkoersen van de Japanse exportbedrijven. De Nikkei sloot 2,6 procent lager op 14.830,39 punten.

Elektronicaconcern Sony en automaker Mazda, die veel producten in het buitenland verkopen, verloren respectievelijk 1,5 en 3,1 procent door de stijging van de Japanse yen. De Japanse tv-maker Sharp wist de negatieve stemming niet te ontlopen ondanks mediaberichten dat het bedrijf mogelijk platte tv’s met ingebouwde kabelontvangers zal leveren aan de Amerikaanse kabelaar Comcast. Het aandeel zakte 0,9 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen ook verliezen zien, in navolging van de verliesbeurt op Wall Street. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,5 procent lager in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney eindigde 0,5 procent in de min. De Kospi in Seoul verloor 1,6 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen