Beurs8 mrt '13 06:46Aangepast op 8 mrt '13 07:19

Steeds meer vrouwen bereiken de top - vooral in China

Auteur: Harmen Simon Teunis

Wereldwijd zijn er steeds meer vrouwen in topfuncties. Dat blijkt uit een vandaag, op Internationale Vrouwendag, gepubliceerd rapport van Grant Thornton.

Nederland loopt behoorlijk achter de feiten aan. Want in ons land zijn vrouwen sterk ondervertegenwoordigd in de top van het bedrijfsleven. In het lijstje van 'slechtste landen' heeft Nederland de twijfelachtige eer op de derde plaats te staan. Alleen in Japan en de Verenigde Arabische Emiraten worden procentueel minder topfuncties door vrouwen bekleed.

Wereldwijd is er een voorzichtige toename van het aantal vrouwen in de top, van 21 naar 24 procent. Die toename is, zo blijkt uit het onderzoek, vooral toe te wijzen aan de hoge percentages in de snelgroeiende BRIC-economiën, Zuidoost-Azië en de Baltische Staten.

Vrouwen die heel snel de top willen bestormen, doen er goed aan te verhuizen naar China. Want een functie als CFO in gezondheidszorg in China, biedt de beste perspectieven. Want 45 procent van de topfuncties in de gezondheidszorg in China wordt vervuld door vrouwen. Het land heeft met 51 procent overigens ook het hoogste percentage vrouwen in Senior Management functies.

Bekijk hieronder de landen met het hoogste percentage vrouwen in topfuncties:

1: China - 51 procent
2: Polen - 48 procent
3: Letland - 43 procent
4: Estland - 40 procent
5: De Baltische Staten - 40 procent

De landen met het minst hoge percentage vrouwen in topfuncties zijn:

1: Japan - 7 procent
2: Verenigde Arabische Emiraten - 11 procent
3: Nederland - 11 procent
4: Zwitserland - 14 procent
5: Argentinië - 18 procent

De functies die volgens het onderzoek tot 'topfuncties' worden gerekend, zijn: Chief Executive Officer, Chief Operating Officer, Chief Finance Officer, Human Resources Director, Chief Marketing Officer, Corporate Controller, Sales Director, Partner, General Manager, Director en (Vice) President.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen