Beurs24 mrt '14 07:28

Flink hoger slot Nikkei

Auteur: BNR Webredactie

In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de beurs maandag flink hoger gesloten. Beleggers gingen op zoek naar koopjes na de verliesbeurt op de laatste handelsdag van vorige week.

Een tegenvallend Chinees industriecijfer voedde de hoop dat Peking steunmaatregelen zal gaan nemen om de economische groeidoelstellingen te halen. De Nikkei eindigde 1,8 procent in de plus op 14.475,30 punten.

Uit cijfers van de Britse bank HSBC bleek dat de inkoopmanagersindex van de Chinese industrie in maart is afgenomen tot 48,1, van 48,5 in februari. Economen hadden een lichte stijging tot 48,7 voorzien. Een cijfer onder de 50 wijst op een krimp van de industriële activiteit. Het is de derde maand op rij dat de omvangrijke industrie in China een krimp laat zien.

Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste aandelenmarkten maandag ook omhoog. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,6 procent hoger in de middaghandel. De Kospi in Seoul won 0,6 procent en de All Ordinaries in Sydney sloot met een winst van 0,2 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen