Beurs6 dec '11 17:28

Gulden terug in de Beekse Bergen

Auteur: BNR Webredactie

Oude tijden herleven bij de Beekse Bergen. Het safaripark in het Brabantse Hilvarenbeek accepteert komend weekend de gulden weer... heel even.

De Beekse Bergen en andere attractieparken van Libéma springen zo handig in op de discussie rond de terugkeer van de gulden.

Elk dubbeltje omdraaien
Ook bezoekers van onder meer Expeditie Ecodrome in Zwolle en het Nederlands Stripmuseum in Groningen kunnen hun entreekaartjes betalen met kwartjes, dubbeltjes en guldens, maar ook met briefpapier. Er wordt geen wisselgeld gegeven, maar de koers is gunstig: een gulden telt als een euro.

"In tijden waarin we ieder dubbeltje moeten omdraaien, leek het ons geen kwaad kunnen die dubbeltjes ook weer te accepteren als betaalmiddel," zei directeur Jan Blijenberg dinsdag.

PVV naar pretpark
Op Twitter wordt gegrapt dat het PVV-weekeinde moet zijn bij Libéma. Die partij zei in november onderzoek te willen uitvoeren naar de terugkeer van de gulden. Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat 72% van de PVV-kiezers van de euro af wil.

Gulden-muntstukken verloren op 1 januari 2007 hun waarde. Papiergeld blijft nog tot 2032 inwisselbaar bij De Nederlandsche Bank.

Gerelateerde artikelen