Beurs5 dec '13 18:33

PostNL gaat deel belang TNT Express verkopen

Auteur: BNR Webredactie

PostNL is van plan om circa 15 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van TNT Express te verkopen om daarmee de schuld terug te dringen. Dat maakte het postbedrijf donderdag bekend.

PostNL bezit nu nog 29,8 procent van de aandelen TNT Express. De verkoop loopt via een onderhandse plaatsing bij institutionele beleggers en wordt begeleid door Deutsche Bank en Goldman Sachs. De aanbiedingsprijs zal later worden bepaald door PostNL en de banken, na een zogenaamd 'accelerated bookbuilding process'. Dit proces gaat direct van start. PostNL zal na afronding van de transactie voor een periode van minimaal 180 dagen zijn belang in TNT Express niet verder afbouwen.

TNT Express liet in een reactie weten kennis te nemen van het voornemen van PostNL om de deelneming te verkleinen. Zakenbank Lazard treedt op als financieel adviseur voor TNT Express.

PostNL stelt dat de transactie "een verdere stap is om de toekomst van PostNL zeker te stellen''. De opbrengst zal worden aangewend om de schuldenlast te reduceren en "om de financiële ratio’s in lijn te brengen met een BBB+/Baa1 kredietwaardering van de onderneming''.

Het postbedrijf bezit het belang in TNT Express sinds de afsplitsing van het koeriersbedrijf uit TNT in mei 2011. Na afloop van de verkoop zal PostNL een belang van 14,8 procent in TNT Express overhouden.

Gerelateerde artikelen