Beurs21 aug '14 07:52Aangepast op 21 aug '14 10:18

Topman De Vries verlaat bouwbedrijf BAM

Auteur: BNR Webredactie

Bestuursvoorzitter Nico de Vries van bouwbedrijf BAM stapt op. Dat maakte het bouwbedrijf vanochtend bekend. BAM moest begin juli opnieuw verliezen op projecten melden en sindsdien staat het aandeel zwaar onder druk.

Diréct na bekendmaking van het nieuws lichtte De Vries zijn besluit op BNR toe: “Na rijp beraad heb ik besloten om mijn functie op 1 oktober over te dragen aan mijn opvolger. Dan loop ik nog een paar maanden mee en dan ga ik met pensioen.”

'Niet los te zien van rode cijfers'
Volgens de topman is zijn vertrek ‘natuurlijk niet helemaal los te zien’ van de tegenvallende cijfers van BAM. “We hebben begin juli twee grote projectverliezen moeten aankondigen. Dat heeft geleid tot het starten van een paar veranderingsprogramma’s binnen BAM. Die gaan een jaar tot anderhalf jaar lopen."

 

Tegenvallers
De bouwonderneming kampt met tegenvallers bij een aantal grote projecten en moest daardoor vorige maand haar eerder afgegeven winstverwachting voor dit jaar loslaten. De laatste weken stond het aandeel zwaar onder druk op de beurs in Amsterdam. In de eerste helft van het jaar draaide BAM op operationeel niveau quitte op een licht gestegen omzet van 3,4 miljard euro. Onder de streep bleef een verlies staan van 6,6 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen