Beurs20 mei '13 12:30

'Staat wilde woekerpolisaffaire beperken'

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlandse overheid heeft in de woekerpolisaffaire vooral getracht een stortvloed aan rechtszaken te voorkomen. Dat concludeerde RTL Nieuws maandag op basis van ruim 130 notities, memo's en niet-openbare brieven die het bij het ministerie van Financiën heeft opgevraagd.

De woekerpolisaffaire ontstond in 2006, nadat door berichtgeving van onder meer consumentenprogramma Radar was gebleken dat financiële instellingen hoge kosten in rekening brachten voor beleggingsverzekeringen. Uiteindelijk werden schikkingen bereikt met gedupeerde klanten, maar die dekten slechts een klein deel van de geleden schade.

Schrijnende gevallen
Uit de documenten die RTL bezit blijkt dat ambtenaren van Financiën zich realiseerden dat de schikkingen klanten 'niet het onderste uit de kan bieden'. Ze steunden de schikkingen echter wel omdat 'daarmee niet massaal doorgeprocedeerd hoeft te worden'. Volgens het ministerie zorgden de schikkingen voor duidelijkheid, zodat de discussie kon worden teruggebracht tot de omgang met schrijnende gevallen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen