Beurs15 apr '14 20:21Aangepast op 16 apr '14 06:44

Beurzen VS veren weer op

Auteur: ANP Nieuws

Beleggers op de Amerikaanse aandelenbeurzen wisten zich dinsdagmiddag weer te herpakken en bogen de verliezen om tot bescheiden winsten.

EPA
EPA

Ook de technologiefondsen gingen weer wat omhoog. Beleggers bleven zich zorgen maken over de escalerende situatie in Oekraïne, maar leken tegen het einde van de handel weer wat moed te krijgen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent hoger op 16.262,56 punten. De brede S&P 500-index kreeg er 0,7 procent bij tot 1842,98 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq met een winst van 0,3 procent opveerde tot 4034,16 punten.

Berichten over militair treffen in Oost-Oekraïne, waar het leger dinsdagavond in actie kwam tegen separatisten, zetten de stemming op de beurzen onder druk. Dat het militair ingrijpen in de loop van de dag van beperkte aard bleek te zijn, deed de beleggers toch weer goed. De minder dan verwachte toename van de bedrijvigheid in de regio New York, waarover voorbeurs een cijfer naar buiten kwam, schoof de markt uiteindelijk terzijde.

Coca-Cola

De handel putte hoop uit de kwartaalcijfers van Coca-Cola, die goed werden ontvangen. Het aandeel steeg met 3,7 procent nadat de drankenfabrikant beleggers verraste met een stevige volumegroei in onder meer China in het eerste kwartaal. Ook farmaceut Johnson & Johnson, dat de verwachtingen voor de rest van het jaar verhoogde, kreeg er ruim 2 procent bij.

Technologiefondsen, die het in de ochtendhandel nog moesten ontgelden, wisten zich weer te herstellen. Google sloot 0,7 procent hoger, terwijl Amazon er 0,1 procent bijkreeg. Facebook eindigde 0,3 procent hoger. Twitter, dat de overname van dataprovider Gnip aankondigde, kreeg er zelfs ruim 11 procent bij.

De euro noteerde op 1,3812 dollar, tegen 1,3828 dollar bij het slot van de Europese aandelenhandel. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 103,55 dollar per vat. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 108,74 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen