Beurs12 aug '14 10:48

Topman GasTerra: belastingverlaging voor energiezuinige huizen

Auteur: Pieter van den Akker

Wie een energiezuinig huis bezit zou minder belasting moeten betalen dan iemand die een huis in bezit heeft dat (veel) minder zuinig is. Daarvoor pleit topman Gertjan Lankhorst van gashandelaar GasTerra op BNR.

Koning Willem-Alexander en Gertjan Lankhorst, CEO van GasTerra
Koning Willem-Alexander en Gertjan Lankhorst, CEO van GasTerra

“We moeten veel meer werk durven maken van energiebesparing", zegt Lankhorst op BNR. "Er wordt altijd over gesproken dat het belangrijk is, maar de maatregelen willen we niet nemen als puntje bij paaltje komt."

Hij gaat verder:

 

Dit plan strandde eerder al eens in de Tweede Kamer, weet de man die ook de nieuwe president van Eurogas is, de brancheorganisatie van 44 Europese organisaties die in de gassector actief zijn. "Het stuitte op verzet van liberale partijen die vinden dat we ons hier te veel bemoeien met de persoonlijke vrijheid van mensen.”

Terug op de agenda
Toch beschouwt hij het idee voor een fiscaal voordeel voor bezitters van energiezuinige woningen nog niet als verloren: “Dit moet terug op de agenda. Je ziet dat er nu in Brussel opnieuw voorstellen komen om met strengere besparingsdoelstellingen te gaan werken. Ook met behoud van persoonlijke vrijheid kan je heel veel maatregelen toch treffen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen