Beurs1 apr '14 23:12Aangepast op 2 apr '14 06:16

Moskou boos over bankblokkade JPMorgan

Auteur: ANP Nieuws

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag gedreigd op te treden tegen Amerikaanse diplomatieke vertegenwoordigingen nadat de Amerikaanse bank JPMorgan een overschrijving van een Russische ambassade had geblokkeerd.

Het incident is een van de eerste concrete problemen die zijn gerezen nadat de VS sancties tegen Rusland heeft ingesteld vanwege de annexatie van de Krim, zo schrijft de Financial Times.

Het ministerie reageerde furieus nadat zou zijn gebleken dat JPMorgan een transfer van de Russische vertegenwoordiging in Kazachstan naar het verzekeringsbedrijf Sogaz had geblokkeerd. Sogaz is voor een deel eigendom van Bank Rossiya, een van de banken waartegen de VS strafmaatregelen heeft afgekondigd.

'Wit voetje halen'
"Als het Amerikaanse financiële systeem op deze manier een wit voetje probeert te halen bij het Witte Huis, gaat dit zeker te ver'', liet het ministerie weten. "In Washington moeten ze begrijpen dat iedere vijandelijke zet tegen Russische diplomatieke missies niet alleen ingaat tegen internationale regels, maar ook kan rekenen op tegenmaatregelen die gevolgen zullen hebben voor het werk van de ambassade en consulaten van de VS in Rusland''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen