Beurs10 feb '14 17:33

Advocaat Polare: winkels deze week open

Auteur: Pieter van den Akker

De winkels van de noodlijdende boekenketen Polare gaan ondanks alle problemen nog deze week open. Misschien zelfs overmorgen al. Dat verwacht Polare-advocaat Arthur van der Kroef. Hij zegt op BNR: "Ik denk dat er een heel goede grond is om tijdens surseance door te kunnen draaien."

Waar Hans Willem Cortenraad, directeur van Centraal Boekhuis, eerder op de dag nog zei er niks in te zien om Polare overeind te houden, toont Van der Kroef zich een stuk optimistischer. 'Heel Polare' is er, zegt Cortenraad, op gericht een doorstart te kunnen bewerkstelligen.

'Polare is niet verloren'
"Polare is het er totaal niet mee eens", zegt Van der Kroef over de opstelling van het Centraal Boekhuis. "In de doorstart vanuit de Selexyz-winkels is er door het bedrijf een fors bedrag meegenomen als een soort rugzak. Dat is oude schuld, geen nieuwe schuld. Er is gereorganiseerd. Vanaf 1 mei worden er winstcijfers geschreven van ongeveer 2,5 miljoen per jaar. Ik zie dus totaal niet in dat Polare verloren is. We verschillen daarover van mening."

Het is aan de bewindvoerders, zegt Van der Kroef op de vraag wanneer de winkels mogelijk weer opengaan. "Daar kan ik moeilijk uitspraken over doen. Maar we hopen zo spoedig mogelijk. Misschien wel overmorgen ofzo. Dat ligt wel in de lijn der verwachtingen. Ik denk dat iedereen daarbij gebaat is. Ook het Centraal Boekhuis, ook de banken. Ik verwacht dat daarover geen misverstand zal bestaan. Ik denk dat die winkels weer opengaan."

Gerelateerde artikelen