Beurs30 jul '14 16:39

Wall Street opent in de plus

Auteur: BNR Webredactie

De beurzen op Wall Street zijn woensdag hoger geopend. De handel kreeg steun van positieve berichten over de economische groei in de Verenigde Staten. Verder staat de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve later op de dag op het programma.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,4 procent hoger op 16.982 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 1978 punten en de technologiebeurs Nasdaq stond 0,7 procent in de plus op 4471 punten.

Het Amerikaanse ministerie van Handel meldde voorbeurs dat de economie zich in het tweede kwartaal aanzienlijk positiever heeft ontwikkeld dan in de eerste 3 maanden van dit jaar. 's Werelds grootste economie groeide vorig kwartaal met 4 procent op jaarbasis. Economen rekenden gemiddeld op een plus van 3 procent.

Twitter meldde dinsdag nabeurs dat de inkomsten uit advertenties vorig kwartaal ruimschoots zijn verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. De omzet van het bedrijf ging mede daardoor met 125 procent omhoog naar 312 miljoen dollar. Het aandeel steeg ruim 21 procent.

Gerelateerde artikelen