Beurs15 sep '14 20:51Aangepast op 16 sep '14 05:57

Pilotenstaking Lufthansa afgeblazen

Auteur: ANP Nieuws

De staking van de piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa op dinsdag is afgeblazen.

EPA
EPA

Dat maakte de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) maandagavond bekend.

Volgens de vakbond is Lufthansa met een nieuw voorstel gekomen over de verhoging van de leeftijd waarop de piloten met vervroegd pensioen mogen gaan. De partijen willen deze week opnieuw om de tafel gaan zitten om te kijken of er een akkoord kan worden gesloten. Het is echter niet zeker of een staking definitief voorkomen kan worden, aldus VC.

De piloten wilden eigenlijk dinsdag op de luchthaven van Frankfurt tussen 09.00 en 17.00 uur het werk neerleggen. Lufthansa liet eerder op de dag weten dat alle 40 langeafstandsvluchten van Lufthansa vanaf Frankfurt die voor dinsdag staan gepland, toch zouden doorgaan dankzij de inzet van vrijwilligers en piloten uit het management en wijzigingen in de vertrektijden. Bij 24 vluchten zouden echter wel wijzigingen plaatsvinden, aldus Lufthansa.

Als de actie was doorgegaan, zou het de vierde pilotenstaking bij Lufthansa zijn geweest in een maand tijd. Bij Air France wordt momenteel wel gestaakt door de piloten. Die staking kan nog de gehele week gaan duren.

Gerelateerde artikelen