Beurs14 nov '12 11:45Aangepast op 14 nov '12 13:16

Odfjell stuurt eindbod naar vakbonden

Auteur: Fleur de Bruijn

Tankopslagbedrijf Odfjell heeft het sociaal plan van de vakbonden verworpen. Het tankopslagbedrijf heeft een eindbod van 35 miljoen euro voorgelegd aan de bonden.

Odfjell heeft eind oktober collectief ontslag aangevraagd voor 189 mensen. Negentig mensen zullen daadwerkelijk worden ontslagen, de rest kan terugkeren in een vergelijkbare functie.

Sociaal plan
De vakbonden CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten hebben Odfjell zondag een sociaal plan aangeboden, omdat er geen plan kwam vanuit het Tankopslagbedrijf. Odfjell heeft nu dus een tegenvoorstel gedaan.

Met het woensdag aangeboden sociaal plan worden mensen van werk naar werk begeleid en krijgt het personeel een reguliere ontslagvergoeding. Het personeel dat mag blijven, moet het komende jaar tien procent loon inleveren.

Odfjell meldt dat de bonden tot aanstaande vrijdag 01.00 uur de tijd hebben om te reageren.

Saneringsoperatie
FNV Havens gaf afgelopen vrijdag aan voorlopig niet meer verder te willen praten over een saneringsoperatie bij Odfjell. De onderhandelingen over een sociaal plan zijn afgebroken omdat Odfjell te weinig geld opzij zou zetten.

Het zondag aangeboden plan door CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten werd door deze bonden een handreiking genoemd. Eerder werden de vakbonden niet uitgenodigd aan de onderhandelingstafel met de directie van het in opspraak geraakte tankopslagbedrijf.

Overtredingen
In juli heeft Odfjell een vestiging in de Botlek op last van de inspectie stilgelegd na een serie overtredingen van milieu- en veiligheidsregels. Als gevolg van de problemen hebben alle grote klanten van het tankopslagbedrijf hun contract met het bedrijf beëindigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen