Beurs14 apr '14 17:35Aangepast op 14 apr '14 18:57

Ofjell schrapt ruim honderd banen

Auteur: BNR Webredactie

Odfjell in Rotterdam gaat opnieuw saneren. Van de 265 banen gaan er 112 verdwijnen. Odfjell Terminals wil snel weer rendabel worden en de komende jaren investeren in de veiligheid en de bouw van nieuwe tanks.

De onderneming voert overleg met de ondernemingsraad over de voorgenomen herstructurering.

Overtredingen
Directeur Theo Olijve van Odfjell liet in februari al weten dat de kans groot was dat er ontslagen zouden vallen bij het bedrijf. Odfjell kwam eerder in opspraak na jarenlange overtredingen van de veiligheidsregels bij de terminal in Rotterdam. In 2012 moest het bedrijf daarom zijn activiteiten staken en eind vorig jaar kreeg Odfjell een boete opgelegd van 3 miljoen euro. Inmiddels is een derde van de Rotterdamse tanks in gebruik.

Het Noorse moederbedrijf moest in februari ruim 55 miljoen euro afschrijven op de Rotterdamse opslagfaciliteiten. Dat kwam onder meer vanwege de lagere beschikbare capaciteit en doorvoer bij de terminal in de komende jaren.

Koploper worden
"OTR moet op korte termijn weer rendabel worden. De beste strategie om dit te bereiken is koploper te worden in de tankopslagsector. Het bedrijf investeert daartoe ook in de komende jaren in veiligheid, herstel van bestaande voorzieningen en de bouw van nieuwe tanks'', stelt Odfjell nu.

Gerelateerde artikelen