Beurs17 okt '13 08:13

Overname KPN nog niet van de baan

Auteur: BNR Webredactie

Hoe nu verder met KPN? Gisteren liet het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil weten het bod op KPN in te trekken, maar toch is de overname van KPN door grootaandeelhouder Carlos Slim nog niet van de baan.

"Ze hebben gewoon gezegd 'zolang deze beschermingswal van de Stichting Preferente Aandelen overeind staat kunnen we niet krijgen wat ze graag willen': de meerderheid van de aandelen. Daarom zeggen ze nu dat ze het bod niet doen", legt Mexico-correspondent Edwin Timmer uit op BNR.

"Afstel zal het zeker niet zijn", vult Jos Versteeg, analist van Theodoor Gilissen Bankiers, aan. "Want ze blijven gewoon minderheidsaandeelhouder. Naar ik het zie, kunnen ze gewoon blijven zitten, want ze wilden KPN eigenlijk niet overnemen."

Geforceerd
Hij gaat verder: "Ze wilden wachten, want KPN had een veel te hoge schuld, ongeveer 9,5 miljard. Die wilde Carlos Slim niet hebben. Ze werden geforceerd om het te doen toen KPN E-Plus ging verkopen. Toen dacht 'ie 'dat willen we voorkomen, dus doen we maar een bod'. Maar ja, meer dan 2,40 euro gingen ze echt niet bieden. Ik had zelf verwacht dat ze er wel uit zouden komen op 2,50, maar KPN heeft de poot stijf gehouden en het is afgeketst."

Versteeg verwacht dat de koers van het aandeel KPN vandaag teruggaat naar 2 euro. "Dat denk ik. Kijk, het probleem is dat ze een structurele druk op de inkomsten hebben. Dat wordt steeds meer de komende jaren."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen