Beurs11 jun '13 08:17Aangepast op 11 jun '13 10:38

'Werkgevers blijven somber over arbeidsmarkt'

Auteur: Marjan van den Berg

Werkgevers in Nederland blijven somber over de arbeidsmarkt in het derde kwartaal van 2013. Dat blijkt uit cijfers uit de Arbeidsmarktbarometer van uitzendbureau Manpower. Toch zijn er sectoren waar nog muziek in zit.

"We hebben in Nederland een fantastische voorsprong als het gaat over food & agriculture. Daar ontwikkelt zich nog heel veel rond de Wageningen Universiteit", zegt Jilko Andringa, algemeen directeur van ManpowerGroup Nederland, op BNR naar aanleiding van de presentatie van de Arbeidsmarktbarometer. Hij vervolgt: "We zien in het Zuiden van het land, in de tech valley, een geweldige vraag naar engineers bij de vele grote chipfabrieken en alle toeleveranciers daar."

Buitenland
Daarnaast gaat het in landen om ons heen, Groot-Brittannië en Duitsland, volgens hem al de goede kant op. "Als wij voorzichtig vooruit kijken naar de gesprekken die wij met onze klanten hebben in die landen, dan horen wij dat er weer meer vragen gesteld worden over de strategische planning van recruitment: wat hebben wij nodig als het er weer aankomt? De gesprekken zijn voorzichtig aan het veranderen en dat merken we in dat soort landen aan het sentiment."

Toch geeft de barometer voor de vijfde achtereenvolgende keer een negatief beeld te zien voor Nederland. "We zien wel een paar kleine lichtpuntjes, maar het generieke beeld is nog steeds een pessimistisch beeld", zegt Andringa.

Zakelijke dienstverlening
Vooral werkgevers in de zakelijke dienstverlening verwachten een krimpende werkgelegenheid. Dat is volgens Manpower opvallend, omdat de verwachtingen in het vorige kwartaal nog voorzichtig positief waren. Andringa: "Als je naar de bank- en verzekeringssector kijkt, zijn daar zo'n 46.000 banen al weggevallen in de afgelopen jaren. In diezelfde sector zijn er nog veel plannen voor reorganisaties en dat kleurt het sentiment natuurlijk."

Toch zit er volgens de directeur zelfs nog rek in die zakelijke dienstverlening, als de klantgerichtheid maar centraal staat. "Alle banken en verzekeringsbedrijven hebben ook weer zeer klantgerichte collega's nodig om straks het verschil te maken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen