Beurs24 dec '13 14:27

'Meer banen voor studenten en starters'

Auteur: BNR Webredactie

Het aantal banen voor studenten en starters neemt toe, blijkt uit cijfers van uitzendbureau Studentenwerk. Het afgelopen jaar hielp het uitzendbureau 30 duizend jongeren aan een baan, vorig jaar waren dat er nog 20 duizend.

Het uitzendbureau krijgt vooral aanvragen vanuit de callcenter-industrie, de logistiek en de retail. Maar ook vanuit de banken-sector is een toename zichtbaar, stelt Ineke Kooistra, ceo van Studentenwerk. "Dat is toch wel heel bijzonder. Langzamerhand kunnen trainees weer aan het werk."

Het gaat dan ook niet alleen om een stijging van tijdelijke klussen. Kooistra: "We krijgen steeds meer structurele vacatures binnen. We noemen dat een beetje de kleine banen tussen de 15 en 30 uur per week."

Dat momenteel veel callcenters aankloppen bij het uitzendbureau, is volgens de ceo niet verwonderlijk. "Zij zijn bijvoorbeeld actief voor zorgverzekeraars waar nieuwe abonnementen moeten worden afgesloten." Maar dat niet alleen: "Er zit weer een stukje salespower in de markt."

De ceo van Studentenwerk ontkent niet dat de toegenomen vraag naar studenten en starters te maken heeft met lagere loonkosten voor bedrijven. "Maar we voelen heel sterk dat bedrijven weer starten met het binnenhalen van nieuwe mensen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen