Beurs14 nov '13 07:18Aangepast op 14 nov '13 07:34

Groeicijfer stuwt Nikkei

Auteur: ANP Nieuws

De effectenbeurs in Tokio is donderdag aanzienlijk hoger geëindigd.

Een beter dan verwachte Japanse economische groei en de hernieuwde hoop op voortzetting van het steunbeleid van de Federal Reserve in de Verenigde Staten zorgden voor een uitbundige stemming onder beleggers. De Nikkei sloot met een winst van 2,1 procent op 14.876,41 punten.

De economie van Japan groeide in het derde kwartaal met 1,9 procent. In het tweede kwartaal steeg het bruto binnenlands product nog met 3,8 procent. Economen hadden echter gerekend op een nog scherpere terugval. Daarnaast bleek dat toekomstig Fed-voorzitter Janet Yellen donderdag tijdens een hoorzitting zal betogen dat de Amerikaanse economie nog altijd onder de maat presteert en zal moeten verbeteren voordat het stimuleringsbeleid kan worden afgebouwd.

De andere belangrijke aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten ook wat herstel zien na de forse verliezen van een dag eerder. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,8 procent hoger in de middaghandel. De Kospi in Seoul steeg 0,2 procent en de All Ordinaries in Sydney klom 0,7 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen