Beurs20 mei '14 08:53

Nikkei doorbreekt verliesreeks

Auteur: BNR Webredactie

De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met winst gesloten. Na vier verliesbeurten op rij stapten beleggers weer in de markt. De handel stond daarnaast in het teken van de Japanse centrale bank, die dinsdag begon aan de tweedaagse beleidsvergadering. De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 14.075,25 punten.

Bij de bedrijven maakte Yahoo Japan een koerssprong van bijna 12 procent. Beleggers waren opgelucht dat het Japanse internetbedrijf afziet van de overname van de aanbieder van mobiele telefonie eAccess. Het Japanse telecombedrijf Softbank, de eigenaar van eAccess, won 0,4 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen ook overwegend winsten zien. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde 0,6 procent hoger in de middaghandel. De Kospi in Seoul zakte 0,2 procent en in Sydney kreeg de All Ordinaries er 0,3 procent bij.

In Bangkok zakte de beurs 0,8 procent. Beleggers reageerden op de afkondiging van de krijgswet door het Thaise leger om de vrede en orde in het land te herstellen. In Thailand worden al maandenlang pro- en antiregeringsprotesten gehouden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen