Beurs14 nov '13 15:12

Opnieuw meer smartphones verkocht

Auteur: BNR Webredactie

De wereldwijde verkopen van smartphones waren in het derde kwartaal goed voor 55 procent van de totale verkopen van mobiele telefoons. Dat is het hoogste aandeel tot nu toe, meldt marktonderzoeksbureau Gartner.

De verkopen van mobiele telefoons bedroegen in het afgelopen kwartaal 455,6 miljoen stuks, een stijging van 5,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel smartphones daarin was 250,2 miljoen stuks. Dat betekent dat er 45,8 procent meer smartphones in het derde kwartaal zijn verkocht dan in diezelfde periode in 2012.

Groei Azië
De meeste groei in beide markten was te zien in de Aziatische landen. Het smartphone-segment nam daar met 77,3 procent toe, terwijl mobiele telefoonverkopen met 11,9 procent groeiden.

In het tweede kwartaal werden er wereldwijd voor het eerst meer smartphones verkocht dan 'gewone' mobieltjes. In totaal gingen er 435 miljoen over de toonbank. Ruim de helft daarvan (51,8 procent) waren smartphones.

Samsung
Samsung blijft marktleider bij de smartphones met 32,1 procent. Apple volgt met 12,1 procent en Lenovo heeft met een marktaandeel van 5,1 procent LG Electronics van de derde plaats verdrongen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen