Beurs7 okt '14 10:23

ING kan al in december 'los' zijn van de staat

Auteur: Pieter van den Akker

Als het een beetje meezit kan ING het laatste deel van de staatssteun nog dit jaar terugbetalen. Dat zegt ING-CEO Ralph Hamers op BNR. De bank moet uiterlijk mei 2015 betalen. Maar als de komende stresstest voor banken gunstig uitvalt, kan het geld al voor het eind van het jaar bij de Staat terug zijn.

Hamers licht in gesprek met BNR's Paul van Liempt toe: "Wij zullen de terugbetaling moeten afstrepen in mei 2015, maar we willen het eerder afstrepen. Als we over twee, drie weken de uitslag kennen van het boekenonderzoek en de stresstest willen we de staat aan de hand daarvan zo snel mogelijk terugbetalen."

Prudent
Nee, de bank wacht de uitslag daarvan niet af met angst en beven? “Maar we vinden het wel prudent om te wachten op de uitslag", zegt Hamers.

Hij gaat verder: "Voor het eind van het jaar er zijn wat stappen die we moeten nemen. Je moet naar de ECB voor goedkeuring, en naar Den Haag en Brussel. We wachten op even op de uitslag. Dan willen we al die zaken in gang zetten zodat we het voor het eind van het jaar terugbetalen."

Belastingbetaler, bedankt
Op de vraag waarom ING een snelle terugbetaling zo belangrijk vindt, antwoordt hij: "Omdat we de belastingbetaler zeer dankbaar zijn dat ze ons geholpen hebben. Daarom vinden we het ook helemaal niet erg dat we daar veel geld voor hebben moeten betalen. De staat heeft zeker geld verdiend aan ons. Ze hebben ons geholpen, ze hebben risico geholpen."
 

'Dat regelen we zelf wel'
Hamers gaat verder in op een artikel in dagblad Trouw, dat bericht over een nieuw systeem met 1 set inlogcodes voor overheidsdiensten, bankzaken en webwinkels waaraan de overheid werkt. "Ik vind het een goed idee dat we goed met webwinkels, overheid en banken kijken hoe we het inloggen goed en veilig kunnen houden", reageert Hamers. "Maar ik vind het wel belangrijk dat je de manier van inloggen zélf kunt bepalen. Bij ons begint daar de klantenervaring."
 


 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen