Beurs22 aug '14 09:13

AEX opent vrijwel vlak

Auteur: BNR Webredactie

De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdagochtend vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese effectenmarkten kwamen nauwelijks van hun plaats. De handel staat vooral in het teken van de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole, waar Fed-voorzitter Janet Yellen en ECB-president Mario Draghi toespraken zullen houden.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na opening van de markt een fractie hoger op 405,87 punten. De MidKap bleef onveranderd op 603,89 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stonden vlak tot 0,2 procent lager.

Arcadis zakte 2,8 procent in de MidKap. Het advies- en ingenieursbedrijf verhoogde zijn overnamebod op Hyder Consulting tot 730 pence per aandeel en heeft daarmee opnieuw de steun gekregen van het bestuur van de Britse branchegenoot. Een eerder bod van Arcadis werd overtroffen door het Japanse adviesbureau Nippon Koei, dat 680 pence per aandeel op tafel legde. Nippon Koei liet weten kennisgenomen te hebben van het hogere bod van Arcadis en zijn positie te overwegen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen