Beurs24 jun '11 17:44

FNV Bondgenoten legt akkoord voor aan leden

Auteur: Thijs Baas

FNV Bondgenoten gaat het pensioenakkoord in een referendum voorleggen aan haar 475.000 leden. De bondsraad van de grootste FNV-bond heeft dat vrijdag besloten.

De vakbond legt het akkoord in de komende weken met een negatief advies voor. Bondgenoten wil het referendum zo snel mogelijk houden en doet dat onafhankelijk van de vakcentrale, lichtte een woordvoerster toe.
"Onze bondsraad heeft zich duidelijk uitgesproken. Bankmedewerkers, chauffeurs, postbezorgers, metaalwerkers en schoonmakers vinden dat dit niet deugt en herkennen er hun FNV niet in'', zei Bondgenoten-voorzitter Henk van der Kolk. "Beste Agnes, ga zo niet door''
Machtsstrijd
Van een machtsstrijd binnen de FNV, zoals werkgeversvoorzitter Bernhard Wientjes suggereert, is volgens Van der Kolk geen sprake. De positie van het federatiebestuur is wat hem betreft niet aan de orde en een motie om het bestuur naar huis te sturen werd niet aangenomen. Als er al sprake is van een machtsstrijd, is het er één met de werkgevers. Intern gaat het om "een inhoudelijk meningsverschil over het pensioenakkoord". 
Klik rechts voor het gesprek dat Meindert Schut had met Henk van der Kolk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen