Beurs27 jan '13 17:17

Kip Caravans op weg naar China

Auteur: Fleur de Bruijn

Kip Caravans, de enige caravanfabriek van Nederland, gaat caravans exporteren naar China.

Dat meldt het Financieele Dagblad zondag. Kip Caravans tekent naar verwachting maandag een intentieverklaring voor de export van caravans naar China. De eerste exemplaren worden vervolgens in de komende weken van Rotterdam naar China verscheept, zegt directeur Henk Gunnink tegen de krant.

Opkomende markt
Volgens Gunnink kan China een belangrijke markt worden voor Kip. “Kamperen, caravans en campings zijn vrij nieuwe verschijnselen in China, maar sterk in opkomst'', stelt hij. Met de import van Kip-caravans streven de Chinezen naar 'exclusiviteit', zegt Gunnink. "En voor ons betekent het promotie van het Kip-merk", aldus de ondernemer.

Doorstart
Na een faillissement in 2007 nam het toenmalige management een groot deel van de aandelen over en kwam er met 62 werknemers een doorstart. Maar eind 2010 ging het weer mis. Gunnink, de directeur en eigenaar van Boedelbak, kocht vervolgens samen met enkele andere investeerders de failliete fabriek en reorganiseerde die compleet. Om zich helemaal op Kip te richten, verkocht Gunnink de 1.400 Boedelbak-aanhangwagens vorig jaar.

Gerelateerde artikelen