Beurs18 apr '14 12:45

MSD investeert 5 miljoen in banen Oss

Auteur: Thijs Baas

Geneesmiddelenfabrikant MSD in Oss gaat een bedrag van ruim 5 miljoen euro investeren om de werkgelegenheid in de regio Oss te stimuleren. De maatregel is bedacht door de ondernemingsraad van het bedrijf om het banenverlies van de onlangs aangekondigde sluiting van de onderzoeksafdeling in Oss enigszins te compenseren.

Dat maakte MSD vrijdag bekend. De fabrikant schat in dat er met de investering zo'n 10 tot 15 procent van de 440 banen die komen te vervallen, aan de regio kan worden teruggegeven. "Het verleden heeft bewezen dat dit soort investeringen nut hebben. Afgelopen jaren heeft MSD al miljoenen geïnvesteerd in het Life Sciences Park in Oss. Daar zitten nu meer dan 30 zelfstandige bedrijfjes, waar ook veel oud-medewerkers van ons werken'', zegt een woordvoerder van MSD.

Vakbondsbestuurder Aranka Ouwehand van FNV Bondgenoten reageert positief op het initiatief. "Dit soort goedmakertjes zien we niet zo vaak'', zegt zij. "Natuurlijk hadden we liever gezien dat de werkgelegenheid bij MSD in Oss zelf behouden bleef, maar als het dan echt niet anders kan is het fijn dat een werkgever zich opstelt als verantwoordelijke werkgever door een financiële bijdrage te leveren aan de lokale werkgelegenheid.''

De investering van MSD komt bovenop het sociaal plan voor de ontslagen werknemers, waarin ook begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan is opgenomen. Afgelopen jaren zijn er bij MSD in Oss al meerdere keren banen verdwenen. In oktober vorig jaar nog werden er 140 arbeidsplaatsen geschrapt op de productieafdeling. Na de reorganisatie werken er naar schatting nog ruim 1500 mensen bij het farmaceutische bedrijf in Oss.

Gerelateerde artikelen