Beurs7 jan '13 12:14

Kolossale winstdaling HTC

Auteur: BNR Webredactie

De winst van de Taiwanese smartphonefabrikant HTC is in het vierde kwartaal met 91 procent gedaald. Het bedrijf verloor marktaandeel omdat het geen nieuwe succesvolle modellen op de markt bracht.

Dat blijkt uit de resultaten die vandaag bekendgemaakt werden.

Laagste resultaat in drie jaar
De nettowinst kwam uit op 1 miljard Taiwanese dollar (26,4 miljoen euro), het laagste resultaat sinds 2004. Een jaar eerder bleef onder de streep nog een winst over van 10,9 miljard Taiwanese dollar (285 miljoen euro). De omzet daalde met 41 procent tot 60 miljard dollar (1,6 miljard euro). Dat is het laagste resultaat in bijna 3 jaar.

HTC verloor marktaandeel aan Apple en Samsung die met hun iPhone 5 respectievelijk Galaxy-toestellen zeer succesvol waren. Vorig jaar daalde de koers van het aandeel HTC met 40 procent en het bedrijf verving zijn marketingdirecteur nadat het mondiale marktaandeel met meer dan 50 procent daalde. Aan het eind van het derde kwartaal was het aandeel van HTC in de smartphonemarkt 4,6 procent tegen 11,6 procent een jaar eerder. De marktaandelen in het vierde kwartaal zijn nog niet bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen