Beurs13 feb '14 07:19

Nikkei doet flinke stap terug

Auteur: ANP Nieuws

De aandelenbeurs in Tokio ging donderdag lager de handel uit. Beleggers deden een flinke stap terug na 3 winstdagen op rij.

Een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar drukte daarnaast op de grote Japanse exportbedrijven. De Nikkei eindigde met een verlies van 1,8 procent op 14.534,74 punten.

Bij de bedrijven werden de Japanse bierbrouwers Sapporo Holdings en Asahi Group Holdings van de hand gedaan. Beide ondernemingen kwamen met winstvoorspellingen voor 2014 die niet voldeden aan de verwachtingen van analisten en beleggers. Automaker Toyota zakte ruim 2 procent na een terugroepactie, waarbij wereldwijd zo’n 1,9 miljoen Priussen worden teruggehaald vanwege softwareproblemen.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen overwegend omlaag. De Kospi in Seoul zakte 0,5 procent, nadat de Koreaanse centrale bank voor de negende maand op rij de rente onveranderd liet op 2,5 procent. In Hongkong daalde de Hang Seng-index 0,3 procent. In Sydney sloot de All Ordinaries nagenoeg onveranderd. Qantas Airways won meer dan 6 procent na mediaberichten dat de geplaagde Australische luchtvaartmaatschappij voldoet aan de voorwaarden voor overheidssteun.

Gerelateerde artikelen