Beurs26 sep '14 08:18

Pon slankt af

Auteur: BNR Webredactie

Flinke inkrimping bij één van de grootste familiebedrijven van Nederland. Auto-importeur Pon Holdings krimpt het bestuur in en ontslaat tientallen werknemers.

De helft van het bestuur en een derde van het personeelsbestand op het hoofdkantoor verdwijnt bij de auto-importeur. Ook vallen er ontslagen op het kantoor in Leusden. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Pon is met een omzet van 6 miljard euro een van de grootste familiebedrijven van Nederland. Het bedrijf importeert onder meer Audi, Volkswagen, Porsche en Lamborghini.

Automarkt
Pon kampt al enige tijd met tegenvallende resultaten. In 2013 verkocht het bedrijf fors minder nieuwe auto’s. Ook dit jaar valt de verkoop van nieuwe auto’s tegen. “Het aantrekken van de automarkt laat langer op zich wachten”, zegt een woordvoerder van Pon tegen het FD. “De organisatie kan met minder mensen toe.”

Volgens Pon heeft het vertrek van de bestuursleden te maken met de groei van het bedrijf in het buitenland. “Daarom is ervoor gekozen om diverse activiteiten op lokaal niveau te organiseren in plaats vanuit Nederland.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen