Beurs2 okt '13 15:31Aangepast op 2 okt '13 17:20

KPN: praten pas over bod als er aanleiding is

Auteur: BNR Webredactie

Het bestuur en de raad van commissarissen van KPN zullen geen uitspraken doen over enig bod van América Móvil, zolang dat niet formeel is uitgebracht.

Dat zei president-commissaris Jos Streppel woensdag bij een buitengewone aandeelhoudersvergadering van het telecombedrijf.

KPN noemde het bod dat de Mexicaanse branchegenoot in augustus aankondigde wel "ongevraagd''. Streppel zei desgevraagd dat een eventueel bod "in theorie'' vijandig zou zijn, zolang bestuur en commissarissen van KPN zich er niet over uit hebben gesproken.

Als de Mexicaanse grootaandeelhouder inderdaad een bod uitbrengt, komt er volgens KPN een biedingsperiode van minimaal 8 weken. Binnen die periode zal het bestuur zijn standpunt kenbaar maken en toelichten tijdens een nieuwe vergadering.

E-Plus
De bijeenkomst van woensdag draaide om de voorgenomen verkoop van de Duitse dochter E-Plus, voor ruim 8,5 miljard euro aan Telefónica. Met de opbrengst wil KPN zijn kas spekken zodat het kan blijven investeren in zijn netwerken en er weer ruimte komt voor de betaling van dividend aan de aandeelhouders.

Bijkomend voordeel is volgens de centrale ondernemingsraad van KPN, die de verkoop steunt, dat een sterkere focus op Nederland en België kan helpen een buitenlandse partij als América Móvil buiten de deur te houden. Maar in antwoord op vragen daarover van directeur Jan Maarten Slagter van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), verzekerde topman Eelco Blok dat de twee kwesties los van elkaar moeten worden gezien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen