Beurs24 jul '12 15:47Aangepast op 24 jul '12 16:13

Terrasjes in Amsterdam en Rotterdam goedkoper

Auteur: Anne-Greet Haars

De terrasprijzen zijn dit jaar met 1,9 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Amsterdam is de duurste terrasstad, maar de prijs is ten opzichte van vorig jaar wel licht afgenomen.

Als je in Amsterdam twee fluitjes, twee fris, twee rosé en twee koffie bestelt dan kost dat rondje je 21 euro. Als je hetzelfde rondje in Nijmegen bestelt dan kost dat je 18,60 euro en daarmee is Nijmegen de goedkoopste terrasstad.

Dat blijkt uit het terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners die overal de prijs van hetzelfde rondje inventariseerde.

Inflatie
De stijging van de terrasprijzen is dit jaar lager dan de gemiddelde stijging van het prijspeil in Nederland. Over de afgelopen vijf jaar zijn de terrasprijzen in de steden gemiddeld met 12,5 procent toegenomen.

Andere steden
Ook in Rotterdam en Zwolle is het goedkoper geworden om een drankje te drinken op het terras. De grootste daling vond plaats in Rotterdam, waar een rondje 2,2 procent goedkoper is geworden dan vorig jaar.

De terrassen in Enschede kan je beter ontwijken dit jaar: daar vond de grootste prijsstijging plaats. De prijs van een rondje steeg met 4,8 procent ten opzichte van vorig jaar.

Drankjes
En wat drinken we allemaal deze zomer op het terras? Rosé, witbier en ice-tea doen het altijd goed, maar ook prosecco en speciaal bieren hebben zich inmiddels gevestigd. Spriz, Aperol of Limoncello met prosecco en spuitwater zijn dit jaar nieuwkomers op de populaire drankjeslijst.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen