Beurs25 mrt '14 11:36

Free Record Shop gaat in de ramsj

Auteur: BNR Webredactie

Free Record Shop stapt af van het aanbieden de meest recente cd's en films, en wil zich voortaan richten op het opkopen en verkopen van restpartijen. De winkelketen wordt omgevormd tot outlet store voor magazijnvoorraden. Dat maakte Free Record Shop dinsdag bekend.

De eerste 'oude' partijen die al een tijdje bij leveranciers in het magazijn staan of in een andere winkel te koop zijn aangeboden, liggen vanaf deze week in de schappen van de 40 filialen van de platenzaak.

Free Record Shop wil zo een goedkoper assortiment aan muziek, films en games aanbieden. Volgens de keten is er 'nog altijd een grote groep mensen die geen Netflix heeft, of die liever een dvd koopt, bijvoorbeeld om cadeau te doen'. Maar die mensen happen alleen toe bij aantrekkelijke prijzen, zo is de verwachting.

Webwinkel
Het bedrijf beraadt zich nog over de vraag hoe het verder moet met webwinkel Freerecordshop.nl. Die ging begin dit jaar op zwart na het faillissement van exploitant ECI.

De in 1971 door Hans Breukhoven opgerichte Free Record Shop maakte afgelopen zomer in afgeslankte vorm een doorstart onder de vleugels van investeringsmaatschappij ProCures. De winkelketen was in problemen gekomen door de economische crisis en de opkomst van de onlineverkoop van muziek en films.

185 man personeel
Er werken nog zo'n 185 mensen bij het bedrijf. De Belgische tak van Free Record, die in november failliet ging, is begin dit jaar gesloten. Gesprekken met het Britse Hilco over een doorstart zijn op niets uitgelopen. De winkels in Luxemburg zijn verkocht.

Gerelateerde artikelen