Beurs20 nov '14 08:15

Sorteercentrum Free Record Shop wordt geveild

Auteur: BNR Webredactie

Het sorteer- en distributiecentrum van de Free Record Shop wordt geveild. Dat gebeurt in opdracht van de curatoren van de failiiete muziekwinkelketen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het distributiecentrum was jarenlang een icoon langs de A20, niet in de minste plaats vanwege de helikopter op het dak. "De veiling moet worden gezien als een laatste droevige ‘afronding' van het Free Record imperium en kenmerkend voor een industrie onder vuur. Voor de veiling wordt belangstelling verwacht vanuit logistieke dienstverleners en webshops", zo valt in een persbericht te lezen.
 
Turbulente geschiedenis
Veilingmeester Jeroen Bolweg van Troostwijk Veilingen: "Veilingen die te maken hebben met faillissementen zijn nooit fraai. Toch is het onze opdracht om een zo hoog mogelijke hameromzet te realiseren ten behoeve van de curator en schuldeisers. Dat wordt van ons verwacht."

Dat de geschiedenis van de failliete keten 'turbulent is verlopen', zegt Bolweg, 'wil niet zeggen dat de inboedel niet meer te verkopen is'. "De sorteer en verpakkingsmachines zouden niet misstaan bij een wat grotere webshop."
 

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen