Beurs11 dec '13 09:27Aangepast op 11 dec '13 10:24

Rabobank voegt internationale en nationale afdelingen samen

Auteur: BNR Webredactie

Rabobank gaat stafafdelingen van het bedrijfsonderdeel Rabobank International samenvoegen met die van zijn Nederlandse banktak.

De maatregel is in lijn met afspraken die de bank onlangs met De Nederlandsche Bank (DNB) heeft gemaakt. Rabo moet van DNB de interne controle verbeteren naar aanleiding van de betrokkenheid van de bank bij het Liborschandaal. Dat bevestigde een woordvoerder van Rabobank vandaag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad.

Volgens de zegsman worden onder meer de afdelingen risicomanagement, woordvoering en personeelszaken samengevoegd in Utrecht. "Dat maakt ons efficiënter en slagvaardiger.'' Hij benadrukt dat de plannen, die nu bij de ondernemingsraad liggen, geen gevolgen hebben voor klantactiviteiten. Rabo kan nog niet zeggen wat de maatregelen betekenen voor de werkgelegenheid.

Bruggink
Volgens Financieel Dagblad-journalist Pieter Lalkens is de belangrijkste wijziging dat het hele risicomanagement en de controle nu komt te liggen bij CFO Bert Bruggink. "Juist aan dat toezicht schortte het in het verleden. Bruggink kan nu echt ingrijpen."

Lalkens vertelt dat het bestuur collectief verantwoordelijk wordt voor de aansturing van de Rabobank. "Dat is ook hard nodig, want de afgelopen jaren is er toch wel een soort eilandencultuur in de raad van bestuur ontstaan. Men gaat nu kritischer naar elkaar kijken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen