Beurs14 feb '14 07:19Aangepast op 14 feb '14 07:47

Japanse beurs verder omlaag

Auteur: ANP Nieuws

De effectenbeurs in Tokio ging vrijdag verder omlaag na de verliesbeurt van een dag eerder.

EPA
EPA

Een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zette de belangrijke Japanse exportbedrijven onder druk. De toonaangevende Nikkei sloot 1,5 procent in de min op 14.313,03 punten. De Japanse hoofdindex verloor deze week 1 procent.

Bij de bedrijven ging Kirin Holdings ruim 9 procent achteruit en bereikte daarmee het laagste niveau in 1 jaar tijd. De grootste Japanse bierbrouwer gemeten naar marktwaarde gaf een winstverwachting af voor 2014 die lager uitviel dan analisten en beleggers hadden voorzien. Automaker Toyota, die veel voertuigen buiten Japan verkoopt, had te kampen met een duurdere yen en leverde 1,3 procent in.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen overwegend winsten zien, in navolging van de positieve handelssessie op Wall Street. In Sydney sloot de All Ordinaries 0,9 procent hoger en de Kospi in Seoul won 0,7 procent. In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,4 procent, nadat bleek dat de consumentenprijzen in China in januari met 2,5 procent zijn gestegen en de producentenprijzen met 1,6 procent zijn gedaald.

Gerelateerde artikelen