Beurs16 okt '12 15:12Aangepast op 16 okt '12 15:45

Citigroup-ceo Pandit stapt op

Auteur: Harmen Simon Teunis

Citigroup-ceo Vikram Pandit stapt per direct op bij Citigroup, de op twee na grootste bank van de Verenigde Staten. Een reden voor zijn vertrek werd niet gegeven. Pandit wordt opgevolgd door Michael Corbat.

De operationeel directeur van de bank, John Havens, stapt ook op. Corbat gaf eerder leiding aan de Europese tak, die in het Midden-Oosten en in Afrika en neemt per direct de functie van Pandit over.

De bank neemt hiermee afscheid van het team dat de bank door de wereldwijde crisis leidde. In de crisis werd de bank nog gered dankzij een reddingspakket van 45 miljard dollar. In een verklaring concludeert Pandit dat hij "gezien de progressie die wij (de bank) de afgelopen jaren hebben geboekt, het de juiste tijd is voor iemand anders om het roer over te nemen bij Citigroup." Als er geen wijzigingen zijn aangebracht in de schadevergoedingsregeling krijgt Pandit een vergoeding van 261 miljoen dollar.

De onverwachte mededeling komt een dag nadat Citigroup zijn resultaten over het derde kwartaal naar buiten had gebracht. De winst daalde fors, maar dat kwam vooral door een eenmalige afschrijving op een belang waar de bank op korte termijn van af wil.

Die cijfers werden op Wall Street goed ontvangen. Het aandeel Citigroup sloot 5,5 procent hoger op 36,60 dollar. Na de bekendmaking van het vertrek van Pandit ging het aandeel in de handel voorbeurs 3 procent omlaag naar 35,55 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen