Beurs23 okt '14 11:06

KPMG benoemt Barbara Lamberts als financieel directeur

Auteur: BNR Webredactie

Het advies- en accountantsbureau KPMG heeft Barbara Lamberts benoemd tot lid van de raad van bestuur waarin zij de functie van financieel directeur krijgt. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het is voor het eerst dat er een vrouw op deze positie bij KPMG is aangesteld. Lamberts (1967) volgt Han van Delden op, die verantwoordelijk wordt voor het onderdeel markten en klanten.

Lamberts was hiervoor financieel directeur bij Kinderopvang Nederland (het huidige Partou) en is registeraccountant. Zij heeft volgens KPMG jarenlange ervaring in financiële en leidinggevende functies, onder andere bij ABN Amro en Aegon.

De accountantsorganisatie, de afgelopen tijd geplaagd door affaires, vond het vooral belangrijk om iemand van buiten KPMG aan te trekken als financiële directeur. "Het verder professionaliseren en versterken van de financiële functie binnen KPMG is een belangrijke prioriteit waarvoor we heel goed de kritische blik van buiten kunnen gebruiken'', aldus KPMG-topman Jan Hommen.

De raad van bestuur van de accountantsorganisatie bestaat na de benoeming van Lamberts uit zes mannen en een vrouw. Van Delden werd in april van dit jaar aangesteld als financieel topman. Dat hij nu weer van deze functie is afgehaald, heeft volgens een woordvoerder van KPMG niets met zijn functioneren te maken. Lamberts gaat volgende maand aan de slag bij KPMG.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen