Beurs23 mei '14 08:34

Nikkei zet stijging voort

Auteur: Melvin Captein

De aandelenbeurs in Tokio is vandaag opnieuw hoger geëindigd en was daarmee een positieve uitschieter in een overwegend vlakke regio. De militaire staatsgreep in Thailand en de aankomende presidentsverkiezingen in Oekraïne zorgden voor terughoudendheid onder beleggers.

De Nikkei sloot met een winst van 0,9 procent op 14.462,17 punten.

Een verdere verzwakking van de Japanse yen zorgde voor koerswinsten onder de Japanse exportbedrijven. Een goedkopere munt versterkt de concurrentiekracht van de exporteurs. Elektronicaconcern Sony leverde echter 0,8 procent in. Beleggers waren niet onder de indruk van de hervormingsplannen van bestuursvoorzitter Kazou Hirai om de verlieslatende elektronicadivisie dit jaar weer winstgevend te maken.

Op de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten bleven de koersuitslagen beperkt. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde 0,1 procent hoger in de middaghandel. De Kospi in Seoul won 0,1 procent en in Sydney steeg de All Ordinaries 0,3 procent. De beurs in Bangkok zakte 1,5 procent na de staatsgreep door het leger in Thailand.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen