Beurs5 mrt '12 08:31

Allerrijksten goed voor 512,8 miljard euro

Auteur: Pieter van den Akker

De 20 rijkste personen ter wereld zijn zo'n 512,8 miljard euro waard. Dat valt op te maken uit de nieuwe dagelijkse rijkenlijst die persbureau Bloomberg maandag presenteerde.

De Bloomberg Billionaires Index berekent de lijst elke dag op basis van veranderingen in de markt en de economie. De Mexicaanse telecomgigant Carlos Slim staat momenteel op de eerste plek met een vermogen van 51,9 miljard euro. Microsoftmiljardair Bill Gates en superbelegger Warren Buffett volgen hem op positie 2 en 3 met respectievelijk 47,2 miljard euro en 33,2 miljard euro.

Vermogens afgenomen
Ten opzichte van vorige week vrijdag zijn de vermogens van Slim, Gates en Buffett volgens Bloomberg met respectievelijk 362,3 miljoen euro, 77,3 miljoen euro en 255,5 miljoen dollar afgenomen.

Rijkste Europeaan
In de top 20 staan negen Amerikanen, onder wie drie leden van de familie van Sam Walton, de oprichter van de Amerikaanse supermarktgigant Wal-Mart. De Zweed Ingvar Kamprad, oprichter van Ikea, is de rijkste Europeaan. Hij staat vierde op de lijst, met een vermogen van 32,2 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen